Ideogram fotoaparata
_navigation/knj/title

Dobro je vedeti

Knjižnica VelenjeGradivoElektronski viriČasopisi in revije


Časopisi in revije

Zbirka PressReader prinaša tekoče izdaje več kot 3.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, Latinske in Severne Amerike (preko 100 držav in več kot 60 jezikov). Med njimi so na voljo številni ugledni časniki kot: Dnevnik, Večer, Nedeljski dnevnik (Slovenije), The Guaridan, The Independent (Velika Britanija), Corriere della Sera, Il Sole 24 Ore (Italija), Le Figaro, Le Monde (Francija), Die Presse, Der Standard, Kleine Zeitung Karnten (Avstrija), The Washington Post, USA Today (ZDA), Večernji list (Hrvaška) in številni drugi. Podatkovna zbirka omogoča tudi dostop do arhiva vseh naslovov do 90 dni.

Delo.si

Delo.si je dostopen z vseh računalnikov, ki imajo dostop do interneta. Prebirate lahko članke v elektronski obliki, objavljene v tiskani izdaji od leta 2004 dalje. Arhiv člankov je obiskovalcem dostopen brezplačno.  

Directory of Open Acces Journals (DOAJ)

Seznam serijskih publikacij z vseh strokovnih področij, omogočen vam je dostop do kvalitetnih strokovnih člankov v polnem besedilu. Članki so v angleškem jeziku ter v jeziku originala tiskane verzije publikacije (slovenski, hrvaški, nemški jezik...).

 

Dnevnik.si

Dostop do člankov v elektronski obliki, objavljenih v tiskani izdaji od leta 1998 dalje.

 

Ebscohost 

Na daljavo (od doma) lahko dostopate do polnih besedil strokovnih člankov v angleškem jeziku s področja humanistike, managementa, izobraževanja, medicine, ekonomije iz mednarodno priznanih serijskih publikacij (The Times, National Geographic, Financial World, Media, Men's Health…). Za dostop potrebujete številko članske izkaznice in geslo za Mojo knjižnico.

 

Finance

Dostop do člankov v elektronski obliki s področja financ je možen z vseh računalnikov v knjižnici.

 

Novičnik PI - Spletni časopis Pedagoškega inštituta

Z Novičnikom PI želijo zaposleni na Pedagoškem inštitutu predstaviti aktualno raziskovalno in izobraževalno delo, ki ga opravljajo, in se tako približati akademski in strokovni javnosti. K branju in komentiranju vabijo raziskovalce na področju izobraževanja, učitelje na vseh ravneh izobraževalnega sistema od vrtca do univerze, zaposlene v javnih zavodih in državnih organih, ki delujejo na področju izobraževanja, ter vse ostale, ki jih to področje zanima. V spletnem časopisu Pedagoškega inštituta bodo objavljali aktualna in zanimiva dejstva o raziskavah, ki jih opravljajo. Poleg tega se boste lahko seznanili tudi z dogodki, ki jih organizirajo, kot so na primer strokovni seminarji, PI pogovori, znanstvene in tiskovne konference, nove izdaje v Digitalni knjižnici itd.

Prva izdaja Novičnika PI je bila objavljena aprila 2013, vsake tri mesece pa na strani objavljajo nova dejstva o zaključenih raziskavah.

 

Knjižnica

Revija Knjižnica je znanstvena revija za področje bibliotekarstva in informacijske znanosti. Izdajata jo Zveza bibliotekarskih društev Slovenije (ZBDS) in Narodna in univerzitetna knjižnica (NUK).

 

Andragoška spoznanja

Andragoška spoznanja so znanstveno-strokovna revija za izobraževanje odraslih, ki izhaja štirikrat na leto.

HR&M Strokovna revija za področje razvija organizacij in vodenja ljudi pri delu

 

 
Izdelava spletnih strani: AV studio