Ideogram fotoaparata
_navigation/knj/title

Dobro je vedeti

Knjižnica VelenjeKnjižnicaLibroam / Eduroam


Libroam / Eduroam

 

Libroam ali Eduroam - namestitev odjemalca

Za povezavo v omrežje Libroam je treba operacijski sistem MS Windows nadgraditi s prilagojenim odjemalcem SecureW2 (Libroam_client), da se zagotovi podpora varnostnemu standardu EAP-TTLS. OPOZORILO: Ročne namestitve odjemalca, ki ni prilagojen omrežju Libroam, ne priporočamo.
Vse naprave s katerimi se uporabniki povezujejo v omrežje Eduroam morajo biti opremljene z brezžičnimi vmesniki, ki podpirajo varnostni standard WPA-Enterprise ali WPA2-Enterprise.

NAVODILA ZA POVEZAVO.

 


Postopek za namestitev klienta na prenosni računalnik

Pri izvajanju postopka izmišljene podatke nadomestimo z lastnimi.
 1. Iz Arnesovega FTP strežnika na svoj računalnik prenesemo odjemalec libroam_client in zaženemo namestitev odjemalca Libroam z dvakratnim klikom na namestitveno datoteko. Če se odpre okno Nadzor uporabniškega računa, najprej s klikom na gumb Dovoli (Allow) dovolimo namestitev, ker gre za izvršljivo datoteko.

  OPOZORILO: Za uspešno namestitev odjemalca moramo pred začetkom postopka obvezno izklopiti vse aktivne brezžične povezave.
   

 2. Ko se začne postopek nameščanja, najprej izberemo eno od možnosti za shranjevanje gesla (Geslo shrani ali Za geslo vprašaj ob vsaki povezavi) in nato kliknemo gumb Namesti (Install).


   

 3. Sledi nameščanje odjemalca SecureW2 EAP Suite 2.0.2 for Windows.

  OPOZORILO: Priporočljivo je, da pred začetkom namestitve zapremo vse odprte aplikacije.

  Ko se odpre okno, kliknemo gumb Naprej (Next).


   

 4. Pred namestitvijo preberemo pogoje licenčne pogodbe in če se z njimi strinjamo, kliknemo gumb Se strinjam (I agree).


   

 5. V oknu Izbor komponent (Choose Components) označimo komponente, ki jih želimo namestiti, in kliknemo gumb Namesti (Install).


   

 6. Ko je nameščanje zaključeno, se odpre novo okno Konfiguracija SecureW2 (SecureW2 Configuration). Vpišemo podatke za dostop do omrežja Libroam. Pri "Uporabniško ime" (Username) vpišemo svoje uporabniško ime. Geslo vpišemo dvakrat, in sicer v polje "Geslo" (Password) in v polje "Ponovno vnesite geslo" (Re-enter Password).

  Nastavitve potrdimo s klikom na gumb V redu (OK).

 

 1. V oknu Namestitev SecureW2 EAP Suite 2.0.2. za Windows (SecureW2 EAP Suite 2.0.2. for Windows Setup) izberemo možnost Ponovni zagon (Reboot now) in za zaključek namestitve kliknemo gumb Dokončaj (Finish).

  Računalnik se bo ponovno zagnal.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio