Ideogram fotoaparata
_navigation/knj/title

Dobro je vedeti

 

Knjižnica VelenjeFotogalerija


Od 17.00 do 21.00, Mestna knjižnica Šoštanj

Na svetovni dan knjige v Sloveniji in tudi v Šoštanju letos drugič zapored organiziramo Noč knjige, mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljne gradnike zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev ter spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti ter vrednot domišljije in znanja v družbi.
V četrtek, 23. aprila 2015, bomo knjigi dali polno besedo.

17.00
Povodni mož
Povodni mož Sluzoslav se je naveličal živeti čisto sam v umazani reki. Odločil se je da,  priplava ven iz podvodnega kraljestva in malo ponagaja ljudem.
Pravljica se naslanja na znano ljudsko pravljico o Povodnem možu, ki jo bo pripovedovala Katarina Fužir – Kud Potovke. Namenjeno otrokom od 3. leta dalje.
Avtorica ilustracije je Sonja Hrastnik.

18.30
Branje članov Šaleškega literarnega društva – Hotenja.

20.00
Predvajanje dokumentarnega filma Za srečnejše dni Kajuh.

Film skozi pripovedi strokovnjakov odstira življenje Karla Destovnika Kajuha in njegovo poezijo, ki je kljub avtorjevi mladosti izražala neverjetno globino in težavnost tistega časa.
Dokumentarni film je še en kamenček v mozaiku k ohranjanju Kajuhove dediščine in osvetljuje zgodbo tega prezgodaj umrlega pesnika, prevajalca in narodnega heroja.
Pri filmu so sodelovali: režiser Slobodan Maksimović, scenarista Esad Babačić in Slobodan Maksimović, direktorja fotografije in snemalca Andrej Lupinc in Stojan Femec, montažerka Maja Gaspari in v vlogi Kajuha Matija Rupel.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio