Ideogram fotoaparata
_navigation/knj/title

Dobro je vedeti

 

Knjižnica VelenjeFotogalerija


Ob 19.00, Knjižnica Šmartno ob Paki

Dr. Konrad Steblovnik – Jerčev Kondi je Rečičan. Za čas njegovega deda, Martina Steblovnika, ki je v tridesetih letih 20. stoletja županoval v Šmartnem ob Paki, je bil postavljen na Slovenskem eden prvih spomenikov padlim v prvi svetovni vojni.
Po končani »Kajuhovi« gimnaziji v Celju, se je odločil za študij industrijske elektronike na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, kjer je leta 1975 diplomiral in kasneje tudi magistriral. Doktoriral je na Univerzi v Mariboru.
Podjetju Gorenje, kjer je nastopil svojo prvo službo, je z nekajletno prekinitvijo, ostal zvest do konca delovne dobe. Je avtor in soavtor številnih inovacij, ki so bile uvedene v industrijsko proizvodnjo v podjetjih Gorenje Velenje, Iskra Delta Ljubljana ...
Vzporedno z »ustvarjanjem« inovacij, je našel čas za pisanje znanstvenih in strokovnih člankov in prispevkov. Za svoje delo je prejel oziroma je bil vodja ekipe, ki je dvakrat prejela nagrado sklada Borisa Kidriča za izume in izboljšave. Leta 2002 je bil v Gorenju razglašen za inovatorja leta.
Vseskozi se je trudil približati tehnično kulturo tudi mladim. In zato je izjemno ponosen na priznanje »Bergmandelc«, ki mu ga je podelilo gibanje »Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline«.

Pogovor bo vodila Tatjana Vidmar.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio