Ideogram fotoaparata
_navigation/knj/title

Dobro je vedeti

 

Knjižnica VelenjeFotogalerija


Ob 19.19, preddverje Mestne knjižnice Velenje

Pesniška zbirka domačega literata in kulturnega delavca Matjaža Šaleja prihaja kot prvenec v domači kulturni prostor. Matjaž Šalej je prepoznaven publicist, že več kot četrt stoletja tudi član Šaleškega literarnega društva Hotenja. Njegova zbirka Raznesenost je razdeljena v tri poglavja poimenovana po treh naslovih pesmi.
Pesniško zbirko je oblikoval Bojan Pavšek, z nekaj avtorskih fotografij pisca ter spremno besedo domačega literata Petra Rezmana. Kratek spremni tekst na zavihku knjige je prispeval dr. Zoran Pevec. Iz spremne besede Petra Rezmana: »Poezija, četudi v formi, nima pravil in leti svobodno kot ptica. Človek pa ne more leteti, zato nekateri pišejo poezijo. Tudi potem, ko nekatere pesmi dolga leta krnijo, iz njihove plodne prsti rasejo nove. V upanju, da zraste tudi tista, tako želena, največja. Edina prava! ...«
V krajšem kulturnem programu bosta sodelovala pianist (in avtorjev brat) Joži Šalej, dramska igralka Barbara Ribnikar, z avtorjem se bo ob izidu pogovarjala Milena Ževart.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio