Ideogram fotoaparata
_navigation/knj/title

Dobro je vedeti

 

Knjižnica VelenjeFotogalerija


Ob 19.19, preddverje Mestne knjižnice Velenje

Vse premalo govorimo in pišemo, da se Slovenija že zelo dolgo sooča z zelo slabo demografsko sliko, obeti za prihodnost pa so še bolj negativni. Za ohranitev slovenskega naroda bi potrebovali okrog 30.000 rojstev na leto, trenutno ne dosegamo niti 20.000 rojstev. Nazadnje smo imeli ravno še dovolj rojstev, ki je zagotavljalo enostavno obnavljanje prebivalstva iz lastne moči brez migracij, davnega leta 1980.
Kako in kje prižgati zeleno luč za povečanje rodnosti? Kaj mora in kaj zmore država postoriti, da se bodo mlade družine odločale za več otrok? In ne nazadnje – ali so migranti grožnja ali priložnost?
O tem bosta spregovorila Iva Dimic, diplomirana ekonomistka, poslanka NSi v državnem zboru ter članica Odbora za delo družino in socialne zadeve in invalide ter dr. Drago Čepar, doktor znanosti s področja informacijskih in upravljalskih ved, od leta 1993 do leta 19779 državni sekretar za družino na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, od leta 2000 do 2009 direktor Urada Vlade RS za verske skupnosti.
Predavatelja bo uvodoma predstavil Andrej Kuzman.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio