Ideogram fotoaparata
_navigation/knj/title

Dobro je vedeti

Knjižnica VelenjeKnjižnicaNaše knjižniceMestna knjižnica Šoštanj


Mestna knjižnica Šoštanj

Literarni natečaj

Zgodba 11 12 13

Na kulturnem področju smo v letu 2018 slavili umetnost treh velikih, 100-letnico smrti pisatelja Ivana Cankarja, 11. decembra, 130-letnico rojstva kiparja Ivana Napotnika, 12. decembra ter obletnico rojstva pesnika Karla Destovnika Kajuha, 13. decembra.
S to mislijo smo v Mestni knjižnici Šoštanj v sodelovanju z Vilo Mayer v mesecu novembru z literarnim natečajem Zgodba 11 12 13 k ustvarjanju povabili meščane Šoštanja in člane Knjižnice Velenje.
Natečaj je bil razpisan v dveh starostnih skupinah, odrasli ter otroci in mladina. Prvi nagradi sta bili e – bralnika. Podelili pa smo tudi zanimivi knjižni nagradi, monografijo Kajuh, ki jo je podarila Knjižnica Velenje in čisto svežo publikacijo Kipar Napotnik, izpostavljeni pogledi, ki sta jo podarili Vila Mayer in Mestna občina Šoštanj.
Prispela dela je prebrala in ocenila 3 članska komisija: magistra Milojka Bačovnik Komprej, univerzitetno diplomirana literarna komparativistka Urška Zupančič in gospa Špela Verdev, zaposlena v Mladinskem centru Velenje.
Komisija je med deli, prispelimi v starostni skupini odrasli s prvo nagrado nagradila gospo Agato Šumnik Zgonec. Med deli prispelimi v starostni skupini otroci in mladina pa je prvo nagrado prejela gospodična Vida Volk.
Ostali nagrajenci natečaja so bili: Blažka Škruba, Dominika Rak, Estera Koželjnik in Jožek Klavž.
Čestitamo. Vsa nagrajena dela bodo objavljena v šoštanjskem Listu in na spletni strani Knjižnice Velenje.
Slavnostni program so pripravili Jani Napotnik, Franjo Jurović in Dušan Rebec. Z besedo, gibljivo sliko in pesmijo so med seboj povezali pisatelja, kiparja in pesnika. S tem so se poklonili tudi umetnosti, lepoti in ljubezni.
In droben list odpade in listi padajo in pride pomlad in drobni listi rastejo v imenu Kajuha, Cankarja, Napotnika pišemo in pojemo in klešemo umetnost. Počiva jezero v tihoti.

MB


 

 

 

 

 

 

 

 

Osnovni podatki

poštni naslov

Mestna knjižnica Šoštanj
Cesta Lole Ribarja 6
3325 Šoštanj

 

telefon

 083 843 888

 

odpiralni čas

ponedeljek, torek, sreda, petek: 10.00 - 18.00
četrtek: 12.00 - 16.00

 

poletni odpiralni čas

od 1. julija do           ponedeljek, sreda: 12.00 - 18.00
31. avgusta               petek: 8.00 - 14.00

 

Ostala ponudba

časniki in časopisi vprašajte knjižničarko CD, DVD, BlueRay nosilci zvoka CD, DVD, BlueRay video nosilci knjižno gradivo knjižno gradivo z velikimi in malimi tiskanimi črkami možnost tiskanja dostop do interneta uporabo računalnikov prireditve pomoč pri iskanju dostop za invalidski voziček dostop možen tudi z dvigalom odličnost

 

 

Fotogalerija - Mestna knjižnica Šoštanj

Mestna knjižnica Šoštanj Mestna knjižnica Šoštanj Mestna knjižnica Šoštanj

 

 

 

Mestna knjižnica Šoštanj Mestna knjižnica Šoštanj Mestna knjižnica Šoštanj

 

 

 

 

 

Fotogalerija - Utrinki iz otvoritve knjižnice, 21. junij 2013

Mestna knjižnica Šoštanj Mestna knjižnica Šoštanj Mestna knjižnica Šoštanj

 

 

 

Mestna knjižnica Šoštanj Mestna knjižnica Šoštanj Mestna knjižnica Šoštanj

 

 

 

 
Izdelava spletnih strani: AV studio