Skip to main content

članska izkaznica Knjižnica Velenje

Kako postati član knjižnice

Včlanitev v našo knjižnico je preprosta. Ob predložitvi osebnega dokumenta vas včlanimo in vam izdamo izkaznico, s katero si lahko že takoj izposodite knjižnično gradivo. Z vpisom mladoletnih oseb se morajo strinjati starši oziroma skrbniki, ki tudi podpišejo izjavo o vpisu.
Ob vpisu v knjižnico je potrebno plačati letno članarino. Višina letne članarine je določena v ceniku. Članarine so oproščeni: otroci in mladostniki do 18. leta starosti, brezposelni (ob predložitvi ustreznih potrdil Zavoda za zaposlovanje) in invalidi (z evropsko kartico ugodnosti za invalide).
Članska izkaznica je enotna za vse tri knjižnice,  Mestno knjižnico Velenje, Mestno knjižnico Šoštanj in Knjižnico Šmartno ob Paki in je obvezna.

 

Spletni vpis

Knjižnica Velenje preko spletne strani COBISS+ ponuja možnost spletnega vpisa. Za spletni vpis velja, da lahko postane član Knjižnice Velenje takoj, ko izpolnite spletni obrazec, poravnate letno članarino (sistem spletnih plačil UJP, ki omogoča brezgotovinsko plačevanje elektronskih storitev in sicer s plačilnimi in kreditnimi karticami, z uporabo mobilne telefonije in preko spletnih bank) ter se strinjate s Pogoji uporabe. Prav tako vas pozivamo, da pred vpisom preberete Pravnik knjižnice kjer se lahko seznanite z vsemi pogoji delovanja Knjižnice Velenje.

Vabljeni v našo knjižnico!