Erasmus+

S sodelovanjem do novih znanj

Knjižnica Velenje je bila uspešna pri pridobivanju sredstev na javnem razpisu Erasmus+, Ključni ukrep 1: Mobilnost osebja v  izobraževanju odraslih.
Ključni ukrep 1 (KA1) je projekt učne mobilnosti, ki omogoča udeležencem izkušnjo v tujini, in prinaša dolgoročne pozitivne učinke za njihov osebni in strokovni razvoj. Spodbuja mobilnosti vseh strokovnih delavcev.

 

Z znanjem na(d) vas

Vseživljenjsko učenje za vsakogar

je projekt, ki je potekal od 1.9.2013 do 31.5.2014 in je spodbujal družabno in socialno življenje na podeželju. Različne brezplačne mesečne prireditve in tečaji v občinah Šoštanj, Šmartno ob Paki in Velenje, bodo prispevale k dvigu kakovosti bivanja na podeželju. Koledar projektnih dogodkov, prireditev in tečajev: zgibanka.

Projekt je namenjen vsem občanom LAS (Lokalna akcijska skupina) Šaleška dolina, še zlasti starejšim, mladim, ženskam, dolgotrajno brezposelnim, odraslim s posebnimi potrebami, ipd. S ponudbo jezikovnih in računalniških tečajev pa še posebej nagovarjamo turistične in kulturne akterje na podeželju, nosilce in potencialne nove nosilce turističnih dejavnosti, gostinske delavce, turistične vodnike v muzejih in galerijah ter vse ostale, ki vidite priložnosti v turizmu.

Z različnimi priložnostmi za učenje projekt spodbuja prebivalce podeželja za aktivnejše vključevanje v razvojne načrte podeželja, vpliva na izboljšanje njihovih zaposlitvenih možnosti ter omogoča pridobivanje novih znanj in spretnosti za poklicni in osebni razvoj.

V času trajanja projekta bomo izvedli 17 različnih tematskih predavanj oz. predstavitev in 14 daljših oblik izobraževanja (tuji jeziki, računalništvo, študijski krožki) na različnih lokacijah in za različne ciljne skupine. Vsa predavanja in tečaji so brezplačni. Za obiskovanje jezikovnih in računalniških tečajev ter študijskih krožkov je potrebna predhodna prijava. Omenjene prireditve in tečaje najdete v Koledarju dogodkov .

Nosilec projekta je Knjižnica Velenje.

Ljudska univerza Velenje je partner v projektu.