Skip to main content

DRAGA KRISTINA

Ob 110. obletnici rojstva Kristine Brenkove (1911–2009), pisateljice, prevajalke in legendarne urednice Mladinske knjige, je izšla knjiga, v kateri so poleg slikovnega materiala in izbranih odlomkov njenega pisanja tudi številna pričevanja njenih sodobnikov (Marlenke Stupica, Ančke Gošnik Godec, Jelke Reichman, Svetlane Makarovič, Anje Štefan, Marjane Kobe …).

V zgodovini založništva je namreč Kristina Brenkova nekaj posebnega. Z občutkom za vse živo in tipalkami za lepoto je na in v svet spravila nešteto nepozabnih knjig in knjižic, ki jih je bodisi uredila bodisi napisala, ljudem za seboj pa je kot nevsiljivo popotnico zapustila pomembna sporočila. Ta knjiga ni samo spomenik, ampak lahko v nas prebudi željo po ustvarjalnosti in po tem, da bi delali dobro.

»Svojim prijateljem je v poznih letih rada ponavljala: ‘Kakšno srečo imam, da živim v istem času kot ti.’ Ali je sploh pomislila, da smo imeli srečo mi, ki smo sodelovali z njo, in jo je imel tudi čas – takrat in v prihodnje.« (Marlenka Stupica)

Preveri razpoložljivost

DRAGA KRISTINA