Ideogram fotoaparata
_navigation/knj/title

Dobro je vedeti

Knjižnica VelenjeOtroci in mladinaDelavnice


Delavnice

Otroške ustvarjalne delavnice

Delavnice potekajo od oktrobra do maja, enkrat mesečno, ob ponedeljkih od 17.00 do 18:30 ure, na otroškem oddelku mestne knjižnice Velenje. Namenjene so otrokom od 3. leta dalje.

 

Na delavnicah ustvarjamo različne izdelke, ki so vezani bodisi na letni čas, bližajoči praznik, običaj ali na določeno temo. Otrokom pripravimo material, pripomočke in vse, kar potrebujejo za izdelavo izdelka. Otroci si ob izdelovanju pridobivajo ročne spretnosti, spozavajo različne materiale in tehnike, navezujejo stike, spoznavajo običaje, praznike … Po končani delavnici izdelek seveda odnesejo s sabo.

 

Najmlajši otroci, ki potrebujejo pomoč pri izdelavi, se delavnice udeležijo v spremstvu starejše osebe, ki pomaga pri izdelavi, kadar je to potrebno.

 

Kontaktna oseba: Vesna Gaber Podhovnik

Telefon: 03 898 25 56

E-pošta: vesna.gaber-podhovnik@vel.sik.si

 

 

Ustvarjalnice sveta

Delavnica poteka od oktobra do maja, enkrat mesečno, ob ponedeljkih od 17.00 do 18.30 ure, v študijski čitalnici mestne knjižnice Velenje. Primerna je za otroke od 1. do 6. razreda osnovne šole.

 

Že  ime delavnice pove, da je namenjena otrokom, ki si želijo spoznati bližnje in daljne dežele sveta, njihove naravne, zgodovinske in kulturne značilnosti in posebnosti.

Predstavitev poteka na različne načine, ob vodenju mentorja in aktivnem sodelovanju otrok ter na ta način spodbuja otrokovo vedoželjnost in ustvarjalnost.

Ob koncu delavnice si vsak otrok naredi izdelek, značilen za obravnavano deželo.

 

Kontaktna oseba: Vesna Gaber Podhovnik

Telefon: 03 898 25 56

E-pošta: vesna.gaber-podhovnik@vel.sik.si

 

 

 
Izdelava spletnih strani: AV studio