Skip to main content

Odprtje Pikinih razstav

Knjižnica Velenje

Na odprtju Pikinih razstav se bo s kamišibajem predstavila strokovna sodelavka Vrtca Velenje Urška Rihtar, otroci njene skupine pa bodo zapeli.
PIKINE RAZSTAVE:
• Osrednje razstavišče Mestne knjižnice Velenje: Otroška razIGRAnost (razstava različnih vrst igrač iz knjižnične igroteke)Otroška razigranost ne pozna meja, igra in kakovostne igrače, primerne starosti otroka pa so neprecenljive in izjemnega pomena v otroštvu vsakogar. Tega se v Knjižnici Velenje dobro zavedajo, zato imajo odlično in raznovrstno izbiro igrač za izposojo. Z razstavo skušajo predstaviti različne vrste igrač, ki jih ponuja igroteka in njihov pomen za razvoj otroka.Razstavo sta pripravili Metka Pivk Srdič in Stanka Ledinek.
• Otroški oddelek Mestne knjižnice Velenje: Pika Nogavička, ima rdeča lička (razstava Vrtca Velenje)Otroke iz Vrtca Velenje je spet obiskala Pika Nogavička. Tokrat so se otroci s Piko igrali, raziskovali in spoznavali nove ter stare, že pozabljene igre, ki jih je Pika izbrskala iz svoje zakladnice iger. Predvsem pa so se med igro zabavali in veselili skupnega druženja.Otroci so svoja doživetja poustvarili v likovnih delih, v katerih je v ospredje postavljena Pika Nogavička – najbolj zabavna in igriva deklica na svetu. Razstavo so pripravili otroci in strokovne sodelavke Vrtca Velenje.

• Domoznansko razstavišče Mestne knjižnice Velenje: 31. Pikin festival (predstavitev gradiva)Na domoznanskem razstavišču bo predstavljeno raznorodno gradivo, ki je nastalo pod okriljem minule izvedbe največje prireditve za otroke v Sloveniji. Strnjeno bo predstavljena raznolika produkcija, ki povzema uspešno izpolnjevanje poslanstva Pikinega festivala tudi v preteklem letu, v tako zelo spremenjenih razmerah. Razstavo je pripravil Peter Groznik – Peč.
• Steklena dvojčka: Bralka meseca (Eva Škofič Maurer, častna pokroviteljica 32. Pikinega festivala) Bralka meseca septembra bo klovnesa in pisateljica Eva Škofič Maurer, častna pokroviteljica 32. Pikinega festivala. Od leta 2004 je ustanoviteljica in umetniški vodja Rdečih noskov – klovnov zdravnikov, Društva za pomoč bolnim in trpečim. Predstavila nam bo knjige, ki so ji segle do srca in za vedno našle tam svoj kotiček. Ne zamudite ogleda, zanimiv izbor se nam obeta. Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.
• Sončna stena: Herbarij, brezčasni zapis narave (razstava zeliščarice Kate Laštro)Odprtje Pikinih razstav
Pika pozna številna čarobna in zdravilna zelišča, ki rastejo okoli njene vile Čira čara. Razstavljene bodo glinene ploščice z vtisnjenimi zelišči in rastlinami, ki so jih naredile spretne roke zeliščarice Kate Laštro. Razstavo je pripravila Kata Laštro.

Za ogled predstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Število mest je omejeno. 

Odprtje Pikinih razstav